Енергийна Финансова Група АД е създадена през 2004 година.

Дружеството оперира на свободния пазар на електрическа енергия в България от неговото създаване през 2005 г., посредством своя дял от 49 % в първата търговска фирма, участваща на пазара на електрическа енергия. След натрупан опит, на 18 Декември 2006 година , Енергийна Финансова Група АД получи и свой самостоятелен лиценз №Л-219-15 за търговия с електрическа енергия на територията на РБългария, както и свой EIC код 32XEFG-AD------N, който й позволи да осъществява внос и износ на електрическа енергия.

Благодарение на натрупания опит на персонала и на отличната репутация на собствениците на нашата фирма в енергийния бранш в РБългария и Европа, Енергийна Финансова Група АД отбеляза отлични резултати при стартирането на своето участие на свободния пазар на електрическа енергия , както в РБългария, така и на Балканския полуостров.

Енергийна Финансова Група АД е сертифицирано от Bureau Veritas в съответствие с изискванията на управляващите системни стандарти по ISO 9001:2008.

След получаването на лицензията за търговия с електрическа енергия в края на 2006 година Енергийна Финансова Група АД стартира своята дейност и от 01 Април, 2007 започва реалната търговия на електрическа енергия.

Основната цел и мисия на Енергийна Финансова Група АД е да отговори напълно на изискванията и предизвикателствата на либерализирания енергиен пазар в РБългария и региона. Това дава реална възможност на Енергийна Финансова Група АД да затвърди позицията си на пазара с електрическа енергия като надежден и предпочитан партньор.

През последните години работа, ние сме износители на електрическа енергия за Гърция, Сърбия, Македония, Турция и Румъния.

Нашата фирма е работила и продължава да работи с най-големите електроцентрали в България – АЕЦ Козлодуй, ТЕЦ Марица Изток 2 и ТЕЦ Варна.

Също така нашата фирма има изградени дълготрайни взаимоотношения с Националната Елекрическа Компания ЕАД (НЕК ЕАД), както на вътрешния, така и на външния пазар на електрическа енергия.

Развивайки дейността на компанията, създадохме дистрибутовска фирма ЕДК АД, която е единствен и ексклузивен наш представител. Чрез нея се осъществява продажбата на електроенергия и свързаните с това услуги на територията на Република България и се олеснява връзката ни с клиентите по страната, тъй като имаме офиси в цялата страна

Партньори

DANSKE COMMODITIES A/S
ELPEDISON TRADING S.A
EVN TRADING SOUTH EAST EUROPE EAD
GEN-I, d.o.o
PUBLIC POWER CORPORATION S.A
RUDNAP GROUP Bulgaria Ltd.
UNIT ELECTRIK TOPTAN SATIS ITHALAT VE IHRACAT A.S.
и много други...Клиенти

ЛУКОЙЛ НЕХТОХИМ БУРГАС
СТОМАНА ИНДЪСТРИ
СОФИЯ МЕД
ХАН АСПАРУХ АД
ПРОМЕТ СТИИЛ
НУРТС
ВИК
и много други...